неділю, 22 березня 2015 р.

Сходинки до успіху



Я вже 24 роки працюю вчителем української мови та літератури у сільській школі. За ці роки багато чого змінилось у державі та в освіті. Сучасний вчитель повинен йти в ногу з часом, засвоювати нові освітні технології. Нікого не здивуєш тим, що теперішні учні краще орієнтуються у віртуальному світі, ніж учителі, особливо сільські. Тому я поставила собі за мету - навчитись користуватися новими технологіями.
Виникло питання: де цього навчитись? Основи знань з користування комп’ютером отримала на курсах підвищення кваліфікації, а також, підглядаючи за роботою вчителів інформатики. Та цього, звичайно, недостатньо. Сьогодні кожен знаючий вчитель має свій особистий блог, ділиться з колегами своїми досягненнями та інноваціями. Я  зрозуміла, що мені це теж необхідно, а головним поштовхом стала участь у конкурсі «Учитель року - 2015».
Для участі у конкурсі потрібно було створити власний блог. Навіть не уявляла, як це зробити. Відвідуючи сучасну сільську бібліотеку, побачила, що бібліотекар дуже добре володіє комп’ютерними технологіями, і звернулась по допомогу. Іванна Іванівна  допомогла – і буквально за 2 дні блог був готовий. Бібліотекар дуже доступно пояснювала кожен крок, так що я змогла вже самостійно завантажувати на блог свої розробки.
Та на цьому я не зупинилась. Дякуючи бібліотекарю, я так зацікавилась сучасними технологіями, проектами, що разом з нею почала створювати невеличкі відеоролики. Завдяки безкоштовному Інтернету у бібліотеці, сьогодні я активна користувачка багатьох соціальних мереж, груп, беру участь у різних соціальних проектах, конкурсах.

Свій блог я назвала «Сходження до вершин», тому впевнена, що ці вершини мені підкоряться. Моє життєве кредо: «Життя – це сходинки, з кожною все важче і важче, але зупинятися не треба, бо життя – це рух, а зупинка – це смерть». Одна із таких сходинок – оволодіння комп’ютерними та Інтернет-технологіями. Цією сходинкою за руку мене вела сучасний бібліотекар Іванна Білик. Вірю, що це не остання історія успіху сучасної сільської бібліотеки, а знання кваліфікованого, технологічно підготовленого бібліотекаря стануть в пригоді усім користувачам.

4 коментарі:

  1. Успіху Вам, Валентино. Ви бібліотекаря свого, Іванну, частіше "турбуйте". Вона багато чого вміє - навчить і Вас.

    ВідповістиВидалити
  2. Дякую, Валентино Вікторівно! За всі ці добрі і теплі слова! Готова ділитись з Вами, та й з іншими Вашими колегами усім, що знаю. А що не знаю - спробуємо знайти рішення разом:)))

    ВідповістиВидалити

  3. Так і роблю. Спокій ій тільки сниться.

    ВідповістиВидалити